YANGıN KAPıSı IçIN 5-İKINCI TRICK

yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

Blog Article

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleşatır bu tür bapların en yetişkin üstünlükı esrar sızdırmaması ve mukannen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Kenarıcı malzeme bağırsakermeyen ve kenarıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri gayrı kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdivenini mütemmim unsurlardan bir tanesi elbet ki baplardır. Bu baplar 360 merhale ısıya dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 zaman ortada güvende tutmaktadır. Bunun sebebi bapların genleşmeye isabetli halde üretilmeleridir.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü madde ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın esnasında eminğin sağlamlanması ve akla yatkın şekilde tahliyenin gerçekleşmesi muhtevain kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen kapılar güvenli şekilde binanın ayrılma edilmesine imkân teşhisr.

İşaretlendirmeler: Acil durumlarda kullanılması müstelzim kapıların tamamı işlemaretlenmelidir. Üzerinde “evgin çıkış” makaslamaksı bulunan baplarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden henüz zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Korkulu sınıftaki sorunyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak dâhilin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Yangın merdiveni kapısının nasıl açıldığını öğrenmek yangın simultane da kolaydır ancak henüz öncesinde yangın ile müteallik tatbikatlarda bapnın nasıl açıldığını izhar etmek gerekir.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere tek yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın Yangın Merdiveni Kapısı merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate kırmızıınarak lazım adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın kapıları binadaki insanların yangın esnasında dumandan yahut ateşten etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı baplardır.

Yangın merdiven kapısının en saydam özelliklerinden bir öbürü de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin nispetle, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçasının diğeriyle uyumudur

Report this page